Kemi

kemi bariumsalte

05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)
Vil nogen hjælpe?

Vi har fgl. reaktionskema;

BaSOs(s)<=>Ba2+(aq)+SO42-(aq)

a) beregn stofmængdekoncentrationen af bariumioner i en mættet opløsning af bariumsulfat ud fra opløselighedsproduktet...

Hvordan får jeg startet ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2005 af frodo (Slettet)

Du ved, at [Ba2+]=[SO4^2-], og at:
Ko=[Ba2+]*[SO4^2-]
idet vi kalder [Ba2+]=x,fås:

Ko=x^2 <=> x=sqrt(Ko)

Svar #2
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

Så er koncentrationen fundet. men der er ikke angivet noget volumen så hvordan finder jed n? ved at udregne den molare masse?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Hov hov. Det du finder der ER stofmængdekoncentrationen. Begreberne 'koncentrationen' og 'stofmængdekoncentrationen' optræder i flæng men betyder det samme :)

Svar #4
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

kan Ko findes i databog ? har kigget i min bog, og der står kun AgCl og lign...

Svar #5
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

#3 okay, den var jeg ikke lige med på:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Jeps.

Svar #7
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

Skal jeg bruge den der hedder BaSO4?

Svar #8
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

ja det skal j. never mind.

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

:D

Svar #10
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

Så kommer b stykket.

En patient har umiddelbart inden røntgenundersøgelse indtaget noget magnesium sulfat heptahydrat, mgSO4*7H2O. lægen skønner, at patienten har indtaget 750 mg af saltet.
mavevæskens volumen antages at være 1,8L

b) beregn den formelle stofmængdekoncentration af magnesiumsulfat i mavevæsken.

Så jeg har V og m. Hvordan finder jeg så n ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Du kender den molare masse for magnesiumsulfat heptahydrat og så kan du regne stofmængden ud, ud fra relationen M=m/n. Og derefter kan koncentrationen bestemmes.

Svar #12
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

Den molare masse. Skal jeg bare udregne den først ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Nææ bare slå den op i databogen - under magnesium-forbindelser.

Svar #14
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

for så burde det vel være nok at sige n=m/M

Svar #15
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

jamen jeg skal jo også have de 7H2O med vel?

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. januar 2005 af frodo (Slettet)

ja, men er det ikke også det samme som i #11?

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

heptahydraten står garanteret i databogen

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. januar 2005 af frodo (Slettet)

#16 til #14:

@#15: mht M, så ja der skal du tage hensyn til de 7 H20

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

#16. Jow - men jeg tror heller ik vi er kommet videre :)

Svar #20
05. januar 2005 af Louise1985 (Slettet)

jo men han skrev "og derefter kan koncentrationen findes" -Så ER den vel fundet, når man har regnet n=m/M


Skal de 7H2O med i molarmassen?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 56 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.