Kemi

Hjælp til en redoxreaktion

01. oktober 2009 af Malaari (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal skrive reaktionsskemaet for opløst dioxygens oxidation af jern(II)hydroxid til jern(III)hydroxid men jeg er på helt bar bund. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. oktober 2009 af madsniel (Slettet)

Jeg vil prøve at vise den generelle fremgangsmåde trin for trin for afstemning af redoxreaktioner i vand:

1) Opskriv reaktions skemaet:

O2(aq) + Fe(OH)2    -> Fe(OH)3

2) Tildel oksidationstrin til Fe og O:

0              +2             +3  -2

O2(aq) + Fe(OH)2 -> Fe(OH)3

så O falder 2 og Fe stiger 1

3) Gange over kryds med ændring i OT: 2 på Fe og 1 på O

O2(aq) + 4Fe(OH)2 -> 4Fe(OH)3

4) Afstemme ladning med OH- i basisk eller H+ i sur opløsning. Her stemmer ladning dog så intet at afstemme for dette trin

5) Afstem O med H2O:

Venstre side: 2+ 4*2 = 10 O

Højre side: 4*3 = 12 O

Ergo tilsættes 2 H2O på venstresiden og skemaet er afstemt:

O2(aq) + 4Fe(OH)2 +2H2O -> 4Fe(OH)3

6) Kontroller at antal H passer:

Venstre side: 4*2 + 2*2 = 12

Højre side: 4*3 = 12


Svar #2
01. oktober 2009 af Malaari (Slettet)

Mange tak :o)

Rigtig godt beskrevet :o)


Skriv et svar til: Hjælp til en redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.