Matematik

Opgaver i 'Vejen til matematik AB1'

01. oktober 2009 af Roesgaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal regne nogle opgaver om potens, og paratenser. Jeg har regnet opgaverne så godt jeg kunne, men er der nogen der vil være venlig at tjekke om jeg regner dem rigtigt?

På forhånd tak. :)

Opg. 21 s. 59

A.  

(2x-1)^2-(2x-1)(2x+1)=
4x^2+ 1^2+ (2×1)-2x+1×2x+1=
4x^2+1^2-2-2x+1×2x+1=
4x^2+1^2-2-4x-2=
4x^2+1^2-4-4x

B.

(-2q-3p)^2-12pq=
4q^2+9p^2+12pq-12pq=
4q^2+9p^2
 

C.

(-2q+3p)^2-9p^2=
4q^2+9p^2-12pq-9p^2=
4q^2-12pq

D.

2(a+b)^2-4b(a-b)=
(2a+2b)^2-4b(a-b)=
4a^2+4b^2+8ab-4b(a-b)=
?

E.

(3x+y)(3x-y)-(3x+y)^2+6xy=
?

</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

jeg får den første til 2-4x når jeg trykker "expand" på min lommeregner..

kig lige på denne..

(2x-1)^2-(2x-1)(2x+1)=
4x^2+ 1^2+ (2×1)-2x+1×2x+1=

jeg ville mene:

(2x-1)^2-(2x-1)(2x+1)=

(2x-1)(2x-1)-(2x-1)(2x+1)

4x^2-2x-2x+1 -(4x^2+2x-2x-1)

4x^2-4x+1-4x^2+1

-4x+2

men du kan tjekke dem alle igennem ved at taste exand på din lommeregner (gange dem ud)


Svar #2
01. oktober 2009 af Roesgaard (Slettet)

Wow! Fedt. :D

Men hvad hvis jeg ikke har den der tast?


Skriv et svar til: Opgaver i 'Vejen til matematik AB1'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.