Matematik

reducere en ligning med bogstaver

01. oktober 2009 af kulge (Slettet) - Niveau: B-niveau

(a+b)(a-b)+(a+b)(a+b)-2a(a+1)

Kan slet ikke overskue den? hehe.nogle der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af MrAbdul (Slettet)

Prøv at gange ind i paranteserne først


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af dnadan (Slettet)

(a+b)(a-b)=a^2-b^2 (3. kvadratsætning)

(a+b)(a+b)=(a+b)^2=a^2+b^2+2ab(1. kvadratsætning)

Den sidste, der ganger du ind i parentesen ved brug af følgende regel:

n(m+q)=nm+qn

De 3 kvadratsætninger er som følger

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab (1)

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab   (2)

(a+b)(a-b)=a^2-b^2       (3)

Prøv nu selv lidt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du skal regne disse ud først, 

(a+b)(a-b) ----> a^2-ab+ab-b^2 --> a^2-b^2

(a+b)(a+b) ----> a^2+b^2+2ab

-2a(a+1) ----> -2a^2-2a

Så du har a^2+b^2 + a^2+b^2+2ab - 2a^2-2a

Dette bliver 2*b^2+2*ab-2*a


Svar #4
01. oktober 2009 af kulge (Slettet)

Forstår godt det i skriver, men kan stadig ikke få det til at give   2ab-2a    som er faciet? altså,altså ! hehe. for er kommer lige så langt selv som walmart, men så går jeg i stå! kan ikke lige se hvordan jeg fjerner de 2b^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2009 af MrAbdul (Slettet)

Prøv at gange de første to paranteser med hinanden (a+b) + (a-b) -->  a^2 - ab^2 +ab^2 -b^2 --> a^2-b^2

giver det mening ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2009 af tank (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadrats%C3%A6tningen

prøv at læse om kradratsætningen først, er en god idé du kan det til eksamen. da den ofte kommer som en opgave udenhjælpemidler


Svar #7
01. oktober 2009 af kulge (Slettet)

abdulwahib: ja det giver mening:) hehe. er kommet til:

a^2+b^2+a^2+b^2+2ab-2a^2-2a

og det skal jeg have til at give 2ab-2a. hvilket jeg overhovedet ikke kan! har prøvet i lang tid nu!

tank:

Mange tak, gør jeg lige. håber det hjælper:D


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2009 af MrAbdul (Slettet)

Ups for mange opløftninger i den forrige besked se her

1. parantes ganges sammen: a^2 - ab +ab -b^2
2. parantes ganges sammen: a^2+ab+ab+b^2
3. "parantes", 2a ganges ind: -2a^2 -2a

Så skal du sætte dem sammen

a^2 - ab +ab -b^2 + a^2+ab+ab+b^2 -2a^2 -2a

der bare forkortes ud

--> + ab+ab -2a
 


Svar #9
01. oktober 2009 af kulge (Slettet)

Okay! tror vidst jeg har den nu. hehe. mange tak for hjælpen :D

det var sødt af dig :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Undskyld det var mig der lavede en skrivefejl

Vi havde regnet følgende ud:

(a+b)(a-b) ----> a^2-ab+ab-b^2 --> a^2-b^2

(a+b)(a+b) ----> a^2+b^2+2ab

-2a(a+1) ----> -2a^2-2a

det bliver selvfølgelig a^2-b^2 + a^2+b^2+2ab - 2a^2-2a

og ikke som jeg skrev først a^2+b^2 + a^2+b^2+2ab - 2a^2-2a

og så bliver det 2*a*b-2*a


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2009 af MrAbdul (Slettet)

Det var så lidt :)

Jeg savner matematik lol


Svar #12
01. oktober 2009 af kulge (Slettet)

gør jeg så ikk :/ haha.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2012 af linma (Slettet)

hej nogen der vil hjælpe mig med det her :

(x+)^2-2xy


Skriv et svar til: reducere en ligning med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.