Matematik

Find a og b i andengradspolynomie

03. oktober 2009 af Tandfeen10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Haii der ud e- kan I ikke lige hjælpe mig.

Jeg sidder med en aflevering og skal finde a og b.Funktionen f(x)=ax^2+4x+b

den har et minimum i (1,-1).

Hjælp mig . plz


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af mathon

f(x) = ax2+4x+b

-4/(2a) = 1

a = -2
hvoraf
f(x) = -2x2+4x+b
 

b - (-2)(-1)2 = -1

b + 2 = -1

b = -3

f(x) = -2x2+4x-3


Svar #2
03. oktober 2009 af Tandfeen10 (Slettet)

Tak for svaret :D


Skriv et svar til: Find a og b i andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.