Matematik

hjælp til fremgangsmåde.

03. oktober 2009 af Bjerrebjerre (Slettet) - Niveau: B-niveau


en funktion F er bestemt ved forskriften:

F(x)= x^3 – 5x^2 + 6x

bestem nulpunkter for f.

bestem monotoniforhold for f.

grafen f har to tangenter, der er parrallelle med linjen med ligningen y= 3x

bestem koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse to tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Isomorphician

- Løs f(x) = 0 (brug nulreglen)

- Fortegnsundersøgelse for f'(x)

- Løs f'(x) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2009 af mathon

f(x) = x(x2 – 5x + 6) = x(x-2)(x-3)

f '(x) = 3x2 - 10x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Tegn grafen, så kan du nemt se monotoniforholdene. Monotoniforholdene for en funktion beskriver, i hvilke intervaller funktionen er voksende, aftagende eller konstant. Altså x-interval.


Skriv et svar til: hjælp til fremgangsmåde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.