Matematik

Forskrift for lineær eller eksponetielle funktion

03. oktober 2009 af Tandfeen10 (Slettet)

Jeg har nogle tal. ud fra dem skal jeg lave en forskrift.

x   -1           1            4           8              9

y     1,43    3,68     15,07   98,78     158,05

plz hjælp mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du kan nemt konkludere at det ikke er en lineær funktion fordi forholdet mellem y og x ikke er ligefrem proportionalt. Dvs. den procentvise forskel mellem punktet 1 , 3.68 og 4 , 15.07 skal være det samme fra 4 , 15.07 til 8 , 98.78 ---- og det er den ikke. Dette er en eksponentiel funktion hvor funktionsforskriften er f(x) = 2.2939591 * 1.6005763x


Svar #2
03. oktober 2009 af Tandfeen10 (Slettet)

Hvordan fandt du frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du har en formel for beregning af a for en eksponentiel funktion f(x) = b * ax      når du kender 2 punkter

Når du har fundet a, så kan du beregne b ved det at du kender et punkt, disse koordinater indsætter du i din ligning y = b * ax -> 3.68 = b * a1     og så isolerer du b -> 3.68 / (b*a1) = b

Jeg lavede selv en regression, dvs. jeg indtastede dine punkter og fik mit program til at udregne funktionsforskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Når du får så mange punkter så vil jeg tro at du skal lave en regression. Men selvfølgelig skal du kunne løse den i hånden, men jeg ved selvfølgelig ikke hvad opgaven siger.


Skriv et svar til: Forskrift for lineær eller eksponetielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.