Matematik

Hjælp til 1 opgave i en matematikaflevering

03. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :D

Jeg har en matematikaflevering for til på mandag og der er en opgave som jeg ikke kan finde ud af.

Håber der er nogen som vil hjælpe lidt til? :)

På forhånd tak! :D

Her er opgaven:

Tabellen viser sammenhørende værdier af strækning og dieselforbrug for en 10 personers bus.
Forbrug i L                   68    120   175    231   301   358   400
Kørt strækning i km. 771 1445 2161 2929 3730 4488 4983
Gør rede for at sammenhængen kan beskrives med en lineær model og bestem en ligning for bedste rette linje.
Fortolk stigningstallet.
Bestem den strækning der kan køres på 250L diesel.
Bestem den nødvendige mængde diesel til at køre 10000 km
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Hvis du kender formlen for lineær regression (når du har mange punkter), kan du bruge den. Ellers må du bruge din lommeregner. Når du har din forskrift er det lidt nemmere at hjælpe dig videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ved regression bliver funktionen f(x) = 12.69434x - 68.106396

Den procentvise vækst mellem punkterne er den samme.

Stigningstallet 12.69434 siger at bussen kører 12.69434 km / L

f(250) = 3105.478604    km

solve(f(x)=10000,x) = 793.1177514    L


Svar #3
03. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet)

Til svar 1#:

Jeg fik ligningen til at være

y = 13x+(-113)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Så skal du lige tjekke, at du har skrevet rigtigt, for resultatet i #2 er det korrekte. Husk alle decimaler, afrund først i facit.


Svar #5
03. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet)

Okay , nu fik jeg det samme svar .

Men i det første spørgsmål hvor jeg skal gøre rede for at sammenhængen kan beskrives med en lineær model der ved ikke hvorfor der er en sammenhæng .. ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Forholdet mellem x og y er det samme for hvert punkt.

68/771 = 0.088197

120/1445 = 0.083045

175/2161 = 0.080981

400/4983 = 0.080273

Dermed kan du konkludere at x og y er proportionale, og det er netop kendetegnet ved en lineær funktion.

To størrelser kaldes proportionale eller ligefrem proportionale hvis forholdet imellem dem er konstant.


Skriv et svar til: Hjælp til 1 opgave i en matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.