Kemi

titrering

04. oktober 2009 af jeya (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heeeeeeeeeej

Ër der nogen der ved, hvordan min lære kom frem til denne formel 2*n(syre)=n(base). Bruger formelen til at bestemme koncentrationen af en ukendt opløsning. Min ukendt opløsning var oxalsyre.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

hvis oxalsyre titreres med NaOH

                                                      H2C2O4  +  2NaOH  →  Na2C2O4  +  2H2O
ækvivalente stofmængder i mol:             1               2

dvs

nb/ns = 2/1 = 2
hvoraf

                                                                      nb = 2·ns

.................

da
pK1 = 1,23 og pK2 = 4,19    
dvs
HC2O4- er en middelstærk syre
vil
H2C2O4 reagere diprot

 


Svar #2
04. oktober 2009 af jeya (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.