Matematik

Finde efterspørgselsfunktion

04. oktober 2009 af Stuart-abc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde en efterspørgselsfunktion ud fra følgende nyttefunktion: u(x1,x2) = ((x1^(1/(rho))+x2^(1/(rho)))^rho. Man har indkomsten m og prisen på x1 er p1 og prisen på x2 er p2.

Det jeg har tænkt mig at gøre er at opstille følgende to ligninger:

u´(x1) (x1,x2) / u´(x2) (x1,x2)  = p1/p2

p1*x1+p2*x2 = m

Men når jeg prøver at løse disse ligniger med hensyn til x1 og x2 får jeg ingen løsning.

Hvad gør jeg galt?

 Se eventuelt vedhæftet fil...

Vedhæftet fil: opgave.doc

Svar #1
04. oktober 2009 af Stuart-abc (Slettet)

Er der nogle der nogle ideer til hvad jeg gør galt?


Skriv et svar til: Finde efterspørgselsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.