Matematik

Ligninger

04. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne, med en udregning. får den selv til 98x=16, men det passer ik?

17(2-3x)+5(5x-6) = 4(3-8x)+10x


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

17(2-3x)+5(5x-6) = 4(3-8x)+10x

(34-51x) + (25x-30) = (12-32x) + 10x

34 - 51x + 25x - 30 = 12 - 32x + 10x

-26x + 4 = -22x + 12

-8 = 4x

x = -2


Svar #2
04. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

kan heller ikke få denne til at gå op, fprstår ikke hvad jeg gør forkert?

3) 10x+5(3x-7)+9(3-2x) = 2(2x+5)+15

her er min udregning:

10x(15x-35)+(27-18x)=(4x+10)+15

10x-3-8=4x+25

10x-11=4x+36

6x=36

x=6

men det passer ikke når man sætter 6 på x plads


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af moijulle (Slettet)

Det er 10x - 3x - 8 = 4x + 25... du glemte et x


Svar #4
04. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

1000 tak!

en sidste der virkelig giver mig problemer

(x/3) + ((3x-7)/6) – ((2x+15)/15) = ½ - ((3(3-2x))/10)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.