Fysik
Fysik - elforsyning
06. januar 2005 af
KickAzz (Slettet)
Hej
Jeg kan ikke finde ud af nedenstående opgaver og håber derfor på lidt hjælp.
-----
En ø forsynes med jævnstrøm fra fastlandet gennem et 43 km langt kobberkabel. Kablets to ledere har hver tværsnitsarealet 240 mm^2.
*****************************************
a) Beregn resistansen af hver af lederne:
Gøres dette ikke bare ved brug af: R = p * l/A ??
*****************************************
Spændingsfaldet mellem de to ledere er på fastlandet 150 kV. Kablet kan maksimalt tilføres effekten 74 MW.
*****************************************
b) Hvad er den maksimale strømstyrke i lederne?
Gøres dette ved brug af: P = U * I <=> I = P/U
Så strømstyrken kommer til at være 74 MW / 150 kV ??
*****************************************
*****************************************
c) Hvad er spændingsfaldet mellem lederne på øen, når strømstyrken er maksimal?
Skal man der bruge U = R * I
U = (den i opgave a fundne resistans) * (den i opgave b fundne strømstyrke)
???
*****************************************
*****************************************
d) "Hvilken brøkdel (i pct.) af den tilførte effekt afsættes i de to ledere"?
Her er jeg helt blank, hvordan gør man det?
*****************************************
--
Med venlig hilsen
Peter / KickAzz
Jeg kan ikke finde ud af nedenstående opgaver og håber derfor på lidt hjælp.
-----
En ø forsynes med jævnstrøm fra fastlandet gennem et 43 km langt kobberkabel. Kablets to ledere har hver tværsnitsarealet 240 mm^2.
*****************************************
a) Beregn resistansen af hver af lederne:
Gøres dette ikke bare ved brug af: R = p * l/A ??
*****************************************
Spændingsfaldet mellem de to ledere er på fastlandet 150 kV. Kablet kan maksimalt tilføres effekten 74 MW.
*****************************************
b) Hvad er den maksimale strømstyrke i lederne?
Gøres dette ved brug af: P = U * I <=> I = P/U
Så strømstyrken kommer til at være 74 MW / 150 kV ??
*****************************************
*****************************************
c) Hvad er spændingsfaldet mellem lederne på øen, når strømstyrken er maksimal?
Skal man der bruge U = R * I
U = (den i opgave a fundne resistans) * (den i opgave b fundne strømstyrke)
???
*****************************************
*****************************************
d) "Hvilken brøkdel (i pct.) af den tilførte effekt afsættes i de to ledere"?
Her er jeg helt blank, hvordan gør man det?
*****************************************
--
Med venlig hilsen
Peter / KickAzz
Svar #1
06. januar 2005 af KickAzz (Slettet)
Jeg har fundet ud af opgave a og b. I opgave c er jeg i tvivl om jeg skal bruge resistansen i begge ledninger, eller kun i den ene.
Er der ingen, som kan hjælpe?
Mvh
Peter / KickAzz
Er der ingen, som kan hjælpe?
Mvh
Peter / KickAzz
Skriv et svar til: Fysik - elforsyning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
