Fysik

Radius i cirkel .

04. oktober 2009 af Mipom (Slettet)

Hej . Et hint eller noget i den stil til følgende opgave ville være guld værd:

Et F16 fly flyver med maksimal fart parallelt med havoverfladen. Piltonen skal vende tilbage og drejer så flyet så det laver en halv cirkelbevægelse.

spørgsmålet er så, hvor stor en radius i halvcirklen mindst skal være , for at piltoten ikke bliver udsat for mere end 9g ?

(det antages at farten er den samme)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

hvad er den konstante fart?


Svar #2
04. oktober 2009 af Mipom (Slettet)

den maksimale fart for et jægerfly er 2150km/t


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af mathon

2150 km/t = (5375/9) m/s

a = v2/r

9g > v2/r

r > v2/(9g)

r > (5375/9 m/s)2/(9·(9,82 m/s2))

r > 4035,69 m = 4,03569 km


Skriv et svar til: Radius i cirkel .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.