Matematik

stykkevis lineære funktioner

04. oktober 2009 af Neyar (Slettet) - Niveau: C-niveau

hi ppl

er der nogen der kan hjælpe med en enkel forklaring på hvordan følgende opgave laves?

f(x) = { 2x + 5  , x < -1

         { -x + 2    , -1 ≤ x ≤ 4

         { x - 6     , x > 4

beregn funktionsværdierne f(0) og f(4)

løs ligningen f(x) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du skal kigge på hvilken funktion du skal bruge når du skal finde y-værdierne.

Til f(0) skal du bruge den funktion hvor x ligger i definitionsmængden. Dvs. f(x) = -x+2

f(0) = -0+2 = 2

Til f(4) skal du bruge den samme. f(x) = -x+2

f(4) = -4+2 = -2

Til løsning af ligningen f(x) = 3 skal du igen bruge den samme ligning.

f(x) = 3 -> 3 = -x+2 -> -x = 3-2 -> x = -1


Svar #2
04. oktober 2009 af Neyar (Slettet)

Til løsning af ligningen f(x) = 3 skal du igen bruge den samme ligning.

f(x) = 3 -> 3 = -x+2 -> -x = 3-2 -> x = -1
 

når siger at -x = 3-2 -> x = -1

mener du ikke at det giver 1 og ikke -1

ellers har du byttet om på tallene?

eller er det bare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

-x = 3-2

-x = 1

så kan du godt se at x = -1

du ganger bare med -1 på begge sider, eller du kan først plusse x på begge sider, og dernæst trække 1 fra på begge sider.

du ender med x = -1


Svar #4
04. oktober 2009 af Neyar (Slettet)

okaaay så ;)

10000000 tak for hjælpen


Skriv et svar til: stykkevis lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.