Matematik

HASTER! :trigonometriske funktioner

04. oktober 2009 af ttng (Slettet)

hej..

Opgaven lyder:

Intro: Af en strimmel blikplade, der er 60 cm i bred, vil man fremstille en vandrende ved at bøje pladen som vist på figuren. Vandrendens evne til transportere van mples i tværsnittet A.

(Figuren kan deles op i to trekanter og en firkant)

b) Hvor stort et stykke skal man bøje om, hvis v= 90 grader, og vandtransporten skal være maksialt?

jeg skal finde x, men kan ikk lige overskue at reducere denner her :

A = (0,5 * (sin(v-90 grader)x) * (cos(v-90 grader)x))*2 + ((60-2x * sin(v-90 grader)) * (cos(v-90 grader)x))  


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

#1

hvorfor reducere? men okey, her er den kortere skrevet op.

4*(2*sin(v-90*grader)*x+15)*cos(v-90*grader)*x

når du isolere x

x=−15/(2*sin(v-90*grader)) or x=0 or cos(v-90*grader)=0


Skriv et svar til: HASTER! :trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.