Matematik

potensudvikling

05. oktober 2009 af Rasmus1337 (Slettet)

Hey, har problemer med den her

bestem regneforskriften for potensudviklingen f(x) := b*x^2 

som har følgende funktionsværdier f(2) = 3 og f(10) = 14

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

f(x) = y = b·xa

Fy = Fxa

(y2/y1) = (x2/x1)a

ln(y2/y1) = ln(x2/x1)·a

a = ln(y2/y1)/ln(x2/x1)

b = y1·x1-a


Skriv et svar til: potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.