Matematik

kvadratrod

05. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

hvordan beregner jeg kvadratroden af 3,4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

3,40,5


Svar #2
05. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

ehm, forstår ikke det du skriver.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2009 af Daler92 (Slettet)

det der ganget med sig selv giver 3,4 er kvadratroden af 3,4 (:
der er ikke nogen udregning for det, så hvis du ikke vil starte med at gætte er det bare at finde en lommeregner (;


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2009 af Daler92 (Slettet)

altså 1,84390889146 * 1,84390889146 = 3,4

1,84390889146 er kvadratroden af 3,4 (:


Svar #5
05. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

jamen kan 1,84 passe?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. oktober 2009 af Daler92 (Slettet)

jeg ville nok skrive hele tallet, men ja, for 1,84 * 1,84 = 3,3856 og

hvis du så afrunder 3,3856 til en decimal giver det jo 3,4 (:

men som sagt ville jeg stadig skrive hele tallet (:

hvis din lærer er striks, kan det dog godt være at 1,84 ikke er tilstrækkeligt (;


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. oktober 2009 af Einsteinette (Slettet)

Mathon har bare omskrevet √3,4 til 3,40,5 (der er tale om en potensregneregel!), og er faktisk mere anbefalingsværdigt end dit, da der er tale om et svar, som kun er tilnærmelsesvis korrekt. (og jo, det er tilladt at skrive facit som potens, medmindre det er nogle lettilgængelige opgaver, men man kan sagtens skrive det op således, hvis nu det var opgaver uden hjælpemidler!)

Hvis du vil skrive #5 så husk det "bølgede" lighedstegn, så man kan se, du har afrundet.


Brugbart svar (2)

Svar #8
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Når man finder kvadratroden af et tal, fx 4, så finder man det tal der ganget med sig selv giver 4, dvs. 2.

Kvadratroden af 4 = 2

Kvadratroden af 9 = 3

Det er de "nemme".


Skriv et svar til: kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.