Matematik

Renteregning: når renten ændres fra år til år over en 5 årig periode

05. oktober 2009 af MSchultzz (Slettet) - Niveau: C-niveau

K0 = 1863,45kr

I de følgende 5 år er den årlige rente henholdvis, 5,5%,2,5%,1,5%,2% og 1,5%

hvad stod der på kontoen efter de 5 år

hvordan filen er det nu man gør det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af rany (Slettet)

K=K0*(1+r/100)n

r = rente

n = antal terminer(i dit tilfælde år)

Så er det bare om at sætte de forskelle renter ind i formlen:) håber at det var hjælp nok.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af mathon

K = 1863,45·1,055·1,025·1,015·1,02·1,015 =

       1863,45·1,055·1,025·1,0152·1,02 =


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

Sådan kan det også se ud.. (Hvis det er lidt lettere at forstå) du ganger blot hele tiden tallet med renten + 100% i decimaltal, for hvert år. 

((((K0*1,055)*1,025)*1,015)*1,02)*1,05


Skriv et svar til: Renteregning: når renten ændres fra år til år over en 5 årig periode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.