Matematik

2 ligninger med to ubekendte, når det er med brøk

05. oktober 2009 af what333 (Slettet)

Jeg skal løse de to ligninger med to ubekendte:

y = 2x-3

y = x-1/3-x

jeg er lidt lost, fordi det er med brøker! håber så meget i kan hjælpe, har brug for hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af Danielras (Slettet)

Har du skrevet ligningerne korrekt ind?


Svar #2
05. oktober 2009 af what333 (Slettet)

Ja. Men jeg forstå ikke den med brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af Danielras (Slettet)

Hvis du har skrevet ligningerne rigtigt ind så står der i den sidste ligning:

y = x-1/3-x = -1/3

Da x-x selvfølgelig er lig 0.

Nu kan du indsætte denne værdi for y i den første ligning og isolere x. Du skal ikke lad dig skræmme af brøken, det betyder ikke noget. Når du skal isolere x kan du evt. benytte at 3 = 9/3.
 


Svar #4
05. oktober 2009 af what333 (Slettet)

hvordan blvier det. -1/3, isoler du x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

 x - 1/3 - x 

=>

x - x - 1/3

=>

- 1/3

(da x - x giver 0 uanset hvad. Derved kan du bare fjerne x)


Svar #6
05. oktober 2009 af what333 (Slettet)

Okay, tak. men vil ligningen være således:

y = 2x-3

y = -1/3

eller har jeg misforstået noget? jeg er lidt forvirret!


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Der er ikke noget med nogen ligning.

Når du løser 2 ligninger med 2 ubekendte, så finder du det punkt hvor de skærer hinanden.

Generelt kan du gøre det at du sætter ligningerne lig hinanden f.eks.    

y = 2x-3

y = x-1/3-x

2x-3 = x-1/3-x , så løser du med hensyn til x, og det er så dit x-koordinatet for deres skæring. Når du vil have y-koordinaten, så sætter du blot den x-værdi du har fundet, ind i en af funktionerne og løser med hensyn til y.


Skriv et svar til: 2 ligninger med to ubekendte, når det er med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.