Matematik

ligning.

05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Hvordan løser jeg ligningen:

-(2x+1)/(x2+x+1)2 = 0 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Når man snakker om at løse, så skal man bestemme den ukendte værdi. Du løser ligningen med hensyn til x, dvs. du isolerer x.

Solve(-(2x+1)/(x2+x+1)2 = 0, x) = -1/2


Svar #2
05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

ifl. min bliver det bare en halv? (altså ik negativ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det giver -1/2 , har du husket minus-tegnet helt foran.


Svar #4
05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Nej, sorry..
Nu har jeg lige ufndet ud af, at den vandrette tangent ligger i punktet x= -0,5 for f(x)= (1)/(x2+x+1)

Hvordan bestemmer jeg nu den vandrette tangents ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Den vandrette tangents ligning? Tangenten ligger i f(-1/2) = 4/3 , dvs. ligningen for den vandrette tangent er bare g(x) = 4/3

Der er jo tale om en vandret linje.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du er velkommende til at spørge hvis du er i tvivl om noget (:

Spørger de virkelig om den vandrette tangents ligning, eller tror du at du skal bruge den i anden sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2009 af mathon

-(2x+1)/(x2+x+1)2 = 0

-2(x+½)/N = 0            hvor N(ævneren) er positiv for alle x, da a>0 og d<0


Svar #8
05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Jeg siger MANGE TAK! :)


Svar #9
05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

#6, der blev spurgt om den vandrette tangents ligning, så mange tak, jeg forstod det endelig :D


Skriv et svar til: ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.