Matematik

BEREGNING: LIGGER PUNKTERNE PÅ LINJEN???

06. oktober 2009 af MariaSoe (Slettet)

Hej!

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan man BEREGNER om 3 punkter ligger på en linje, der har ligningen:

y = -3x - 27

??? Har fået 3 punkter, og skal beregne om de ligger på linjen.

Er der nogen der har en "opskrift" til hvordan man gør??

På forhånd, TAK for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

sætter x værdien fra punktet ind på x's plads og ser om y værdien er den samme..


Svar #2
06. oktober 2009 af MariaSoe (Slettet)

så hvis der er et punkt der hedder (2,-20) så er x = 2 eller hvad?

y værdien er den samme... som hvad?


Svar #3
06. oktober 2009 af MariaSoe (Slettet)

#0
 

Hej!

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan man BEREGNER om 3 punkter ligger på en linje, der har ligningen:

y = -3x - 27

??? Har fået 3 punkter, og skal beregne om de ligger på linjen.

Er der nogen der har en "opskrift" til hvordan man gør??

På forhånd, TAK for hjælpen !!!!!!!!!!!1:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Kom med punkterne.


Svar #5
06. oktober 2009 af MariaSoe (Slettet)

punkt 1 = (2,-20)

punkt 2 = (-9,0)

punkt 3 = (-5,12)


Svar #6
06. oktober 2009 af MariaSoe (Slettet)

#5
 

punkt 1 = (2,-20)

punkt 2 = (-9,0)

punkt 3 = (-5,12)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du tjekker om punkt 1 ligger på linjen ved at indsætte det ene koordinat, og så isolerer du den ubekendte.

y = -3x - 27 -----> vi indsætter for punkt 1, x = 2 ---> y = -3*2 - 27 -> y = -6-27 = -33. Denne y-værdi er ikke den samme som i dit punkt hvor din y-værdi jo var -20.

Det næste punkt giver f(-9) = 0 ---> så dette punkt ligger på linjen.

Det sidste punkt giver f(-5) = -12, denne ligger ikke på linjen.


Svar #8
06. oktober 2009 af MariaSoe (Slettet)

super, 1000 tak for hjælpen!!!!! :-)


Skriv et svar til: BEREGNING: LIGGER PUNKTERNE PÅ LINJEN???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.