Kemi

pH og pOH kemi

06. oktober 2009 af mkmk (Slettet)

hej

har virkelig brug for hjælp til den her opgave. håber der er nogen der kan hjælpe mig :D

pH og pOH

a) der fremstilles en 0,012M opløsning af carciumhydroxid Ca(OH)2. Beregn OH- og Ca++

b) beregn opløsningens pH ved 25 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af mathon

a)
                                            Ca(OH)2 (aq)  →  Ca2+ (aq)  +  2OH- (aq)
koncentrationer i mol/L:               0                 0,012           0,024
 

da opløseligheden 0,0197 mol/L ikke er overskredet


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af mathon

b)
pOH = -log([OH-]/M) = -log(0,024) = 1,62                    (M betyder enheden M(olær))

pH = 14 - pOH = 14 - 1,62 = 12,38


Svar #3
06. oktober 2009 af mkmk (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: pH og pOH kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.