Kemi

concentration ?

07. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

denne opgav hvilken formel skal man bruge

Exercise 1:
a) How many g of Na2S2O3, 5 H2O must be weighed in to make 5.0L approxi-mately 0.10M Na2S2O3?

The produced thiosulfate is standardized on potassium dichromate (K2Cr2O7)

Cr2O72- + 6I- 14H+ -> 2 Cr3+ + 3I2 + 7 H2O
I2 + 2 S2O32- -> 2I- + S4O62-

Triplicate determinations are done:
I: 0.1008 g K2Cr2O7 requires 18.74mL of Na2S2O3
II: 0.1033 g K2Cr2O7 requires 19.10mL of Na2S2O3
III: 0.1043 g K2Cr2O7 requires 19.42mL of Na2S2O3

b) Calculate the concentration of sodium thiosulfate in mol/L.
c) Calculate the RSD%
 

a.

5.0 L = 0,50 ml = v

0,10 M = n 

 Na2S2O3, 5 H2O = M

m= n * M

b. 

n = m/M

c =  n/ V


Skriv et svar til: concentration ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.