Matematik

Optimering - betydningen af a og b for x

07. oktober 2009 af edn (Slettet) - Niveau: B-niveau

O(x) = x3 + ax + b  Omkostninger i tusinde kr.

E(x) = O(x) / x   enhedsomkostninger

x enheder (varer)

For at opnå de mindst mulige enhedsomkostninger, må x være (b/2)^(1/3).  (har jeg regnet mig frem til)

Kommenter betydningen af de to modelparametre a og b for x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af mathon

b er de faste omkostninger

dO(x)/dx = 6x2+ a, hvor a er den faste omkostningsstigning pr ekstra enhed


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2009 af keg (Slettet)

#1 differentieringen af O(x)  må vel give 3x2 +a og ikke 6x2+a, som du skriver Mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af mathon

#2
selvfølgelig!
tastfejl


Skriv et svar til: Optimering - betydningen af a og b for x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.