Fysik

Fysik hjælp!!

08. oktober 2009 af KasiKasu (Slettet)

Hjælp har 2 timer at lave det færdigt før afæevering hjælp fysik

OPGAVE 3
Nogle drenge stå og kaster en fodbold lodret op i luften med en hastighed på 4,8 m/s.
Hvor højt op i luften kommer fodbolden?
Hvor lang tid går der, inden de kan gribe fodbolden igen?

OPGAVE 4.
To biler kører samme strækning på 150 km. Den ene kører hele tiden med hastigheden 80 km/h. Den anden kører med hastigheden 90 km/h, men holder stille i 15 min efter den første halve time.
Tegn (t,s) grafen for de to biler i samme koordinatsystem
Hvilken bil kommer først frem?


OPGAVE 5.
En person skal sætte et opslag op med en tegnestift. Hovedet er 9,0 mm i diameter og spidsen er 0,4 mm. Personen trykker med kraften 2,7 N på stiftens hoved.

Beregn trykket på tegnestiftens hoved.
Beregn det tryk spidsen påvirker opslagstavlen med.


OPGAVE 6
Et batteri med hvilespændingen U0 = 15 V og en indre modstand på 0,02 Ω er koblet i serie med en elpære der har en modstand på 4 Ω,
Tegn et diagram over forbindelsen og påført de kendte størrelser.
Beregn strømstyrken i kredsen?
Hvor stor er den effekt der afsættes i pæren?
Hvor stor er den effekt der afsættes i batteriet?

OPGAVE 7
I forbindelse med en polarekspedition til Sydpolen taler to af deltagerne med hinanden. Temperaturen er helt nede på -50º C
Bestem lydens hastighed.

En anden ekspedition tager en tur gennem Sahara ørkenen. Her bestemmes lydens hastighed til 356 m/s.
Bestem temperaturen i ørkenen.


OPGAVE 8
Ved et gittereksperiment sendes lys med bølgelængden 400nm gennem et gitter. På en skærm 3,4 m fra gitteret måles afstanden mellem centralpletten og lyspletten i første orden til 136 mm.
Beregn spalteafstanden i det anvendte gitter.

OPGAVE 9
En lysstråle sendes fra luft gennem noget rudeglas. Indfaldsvinklen er 37º.
Tegn lysstrålens vej gennem luft og glas.
Beregn brydningsvinklen
Forklar hvorfor der ikke kan optræde totalreflektion.

OPGAVE 10
Udrykningshornet i en politibil har en frekvens på 1720 Hz. En politibil kommer kørende med 120 km/h.
Beregn dopplerskiftet, idet politibilen passere dig.
Beregn politibilens hastighed, hvis dopplerskiftet er 200 Hz,
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2009 af mathon

hvor langt er du kommet?


Svar #2
08. oktober 2009 af KasiKasu (Slettet)

til opgave 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af mathon

OPGAVE 4.
1. (150 km)/(80 km/h) = 1,875 h

2. (150 km)/(90 km/h) + (0,25 h)= 1,9167 h


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2009 af mathon

OPGAVE 5.
En person skal sætte et opslag op med en tegnestift. Hovedet er 9,0 mm i diameter og spidsen er 0,4 mm. Personen trykker med kraften 2,7 N på stiftens hoved.

Beregn trykket på tegnestiftens hoved.

phoved = (2,7 N)/(0,25·π·(9·10-3 m)2 = 42441,3 N/m2 = 42,4413 kPa


Beregn det tryk spidsen påvirker opslagstavlen med

pspids = (2,7 N)/(0,25·π·(0,4·10-3 m)2 = 2,14859·107 N/m2 = 2,14859·107 Pa = 21,4859 MPa


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2009 af mathon

OPGAVE 8

Ved et gittereksperiment sendes lys med bølgelængden 400nm gennem et gitter. På en skærm 3,4 m fra gitteret måles afstanden mellem centralpletten og lyspletten i første orden til 136 mm.
Beregn spalteafstanden i det anvendte gitter.

tan(θ1) = (0,136/3,4)
sin(θ1) = sin(tan-1(0,136/3,4)) = 0,039968
 

d = λ/(sin(θ1) = (4·10-7m)/0,039968 = 1,0008·10-5 m = 0,010008·(10-3 m) ≈ 0,01 mm


Skriv et svar til: Fysik hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.