Fysik

Fysik hjælp nyttevirkning haster

09. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

I et vandkraftværk i Norge falder der hvert sekund 27 m3 vand fra en højde af 800 m ned gennem turbinen.

Hvor meget potentiel energi mister vandet pr. sekund?

Hvor stor effekt giver vandet til turbinen? Kraftværkets elektriske effekt er på 180 MW. Beregn kraftværkets nyttevirkning.

Haster..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2009 af Lurch (Slettet)

Nogle tips.

1. Potentiel energi: E = m*g*h

2. Nyttevirkning: N = (Brugbar energi)/(Brugt Energi)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2009 af mathon

...som
lidt mere detaljeret
giver:

P = E/t = (m·g·h)/t = ((V·ρ)·g·h)/t =

((27 m3)·(1000 kg/m3)·(9,82 m/s2)·(800 m))/(1 s) =

η = ((180 MW)/P)*100%


Skriv et svar til: Fysik hjælp nyttevirkning haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.