Matematik

maj-juni 2000 (7.038)

08. januar 2005 af sam18 (Slettet)
hey ku godt prøve lidt hjælp hvis nogen vil være sød og hjælpe...
7,038 fra eksamenshæfte 2

en fkt er givet ved: f(x)= (x^3)-3x+3
f´(x)= (3x^2)-3
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2005 af Katty (Slettet)

Bestem f'(2) og du har hældningen.
Bestemt f(2) og du har andenkoordinaten til skæringspunktet.

Bestemt b givet ved: b = y1-ax1, dvs. f(2)-a*2

Svar #2
09. januar 2005 af sam18 (Slettet)

oki det har jeg gjordt f(2)=5
og f´(2) giver 9,men så forstå j ikk hvordan jeg ska sætte de forskellige tal ind i formlen y=f(x0)+f`(x0)(x-x0)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

ja, dine beregninger passer godt nok, og som du selv skriver, så skal du blot indsætte værdierne i tangentligningen.

y=f(x0)+f`(x0)(x-x0)

det gælder at:

f(x0)= 5
f`(x0)=9
x0= 2

prøv selv at se om du kan danne en ligning. Kontroller den ved at bruge din grafregner...



Svar #4
09. januar 2005 af sam18 (Slettet)

ka det pas den giver y=9x+14

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

jeg er lidt ked af at du spørger om det kan passe!

Hvis du tegner linien ind vil du med det samme se at den ikke passer:

y= 5+9(x-2)
y=5+9x-18
y=9x-13

...se om du kan få det samme

Skriv et svar til: maj-juni 2000 (7.038)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.