Kemi

syrestyrke

11. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

jeg har lavet et forsøg med syrestyrke og ioniseirngsgrad. her havde jeg ethansyre, CH3COOH.. jeg fik pH-værdien således:

0,1 M = 3,6

0,01 M = 4,0

0,001M = 4,4

Jeg skal nu finde koncentrationen af [H3O+]:

[H3O+]=10^(-ph) = 10^(-3,6) = 0,000251

MEN nu hvor jeg skal finde den for 0,01M = 4,0 får jeg et tal der ikke passer... 10^(-4,0)=0,001

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af JonasE (Slettet)

Det er fordi du udregner oxoniumionens koncentration. Denne er jo ikke lig ethansyrens koncentration, da ethansyre blot er en svag syre.  Jeg er ikke helt sikker på hvad dit spørgsmål er?

Foresten er:

10^(-4,0)=0,0001

Du havde glemt et nul.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2009 af mathon

                                               CH3COOH + H2O  <--->  CH3COO-  +  H3O+
koncentrationer i ligevægt            (1-α)c                               αc               αc

αc = [H3O+] = 10-pH   hvoraf

α = 10-pH/c   som med dine data giver

         1)    [H3O+] = 10-3,6 = 2,51·10-4 M

         2)    [H3O+] = 10-4,0  = 1,0·10-4 M

         3)    [H3O+] = 10-4,4 = 3,98·10-5 M

          1)    α = 10-3,6/0,1 = 0,0025

          2)    α = 10-4,0/0,01 = 0,01

          3)    α = 10-4,4/0,001 = 0,04

                                    


Skriv et svar til: syrestyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.