Kemi
Hutig hjælp til kemi...!
08. januar 2005 af
miike (Slettet)
Hejsa! Er gået kold i underspørgsmålet c... er der nogen, som lige vil kigge på det? :D
OPgaven lyder:
2,35g Na2SO4 opløses i 250 mL vand.
a) Hvad er den formelle koncentration af NA2SO4?
-svar: M(NA2SO4)= 142,04g/mol
n= m/M = 2,35g/142,04 g/mol= 0,02mol
c= n/V = 0,02mol/0,250L = 0,066M (facit)
--- er denne korrekt..?
b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og SO42-
-svar: [Na+] = 0,066M*2 = 0,132M (facit)
[SO42-]= 0,066M*1 = 0,066M (facit)
--- er disse korrekte..?
Nu kommer det spørgsmål som jeg ikke helt kan finde ud af, ved ikke hvordan jeg skal løse den...?
c) Opløsningen blandes med 100mL 0,150M natriumnitrat. Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ , SO42- og NO3- i blandinen...
-mit bud:
?????!!!! <=> meget lost! (bliver forvirret fordi der står 100mL, ved ikke hvad jeg skal med den)
Håber, at nogen kan hjælpe...
På forhånd tak!
OPgaven lyder:
2,35g Na2SO4 opløses i 250 mL vand.
a) Hvad er den formelle koncentration af NA2SO4?
-svar: M(NA2SO4)= 142,04g/mol
n= m/M = 2,35g/142,04 g/mol= 0,02mol
c= n/V = 0,02mol/0,250L = 0,066M (facit)
--- er denne korrekt..?
b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og SO42-
-svar: [Na+] = 0,066M*2 = 0,132M (facit)
[SO42-]= 0,066M*1 = 0,066M (facit)
--- er disse korrekte..?
Nu kommer det spørgsmål som jeg ikke helt kan finde ud af, ved ikke hvordan jeg skal løse den...?
c) Opløsningen blandes med 100mL 0,150M natriumnitrat. Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ , SO42- og NO3- i blandinen...
-mit bud:
?????!!!! <=> meget lost! (bliver forvirret fordi der står 100mL, ved ikke hvad jeg skal med den)
Håber, at nogen kan hjælpe...
På forhånd tak!
Svar #1
08. januar 2005 af Katty (Slettet)
nNa+ = c*V = 0,150M * 0,100L = x mol
[Na+] = x mol + (2*0,02mol) / 0,250mL + 0,100mL
[SO42-] = 0,02mol / 0,250mL + 0,100mL
nNO3- = nNa+
[NO3-] = x mol / 0,250mL + 0,100mL
[Na+] = x mol + (2*0,02mol) / 0,250mL + 0,100mL
[SO42-] = 0,02mol / 0,250mL + 0,100mL
nNO3- = nNa+
[NO3-] = x mol / 0,250mL + 0,100mL
Svar #2
08. januar 2005 af miike (Slettet)
Hej igen!
Tak for hjælpen! Nu kan jeg sagtens se det! Men er så i mellemtiden blevet i tvivl om jeg har regnet b'eren rigtigt... Altså når jeg beregner den aktuelle koncentration af stofferne, skal jeg så gange koeficienterme med den fundne Molar masse i a'eren (som jeg har gjort) ELLER skal jeg gange molmassen med koeficienterne. Altså fx ved [Na+] sige: 0,02mol*2= 0,04M... er lige kommet i tvivl...
På forhånd tak
Tak for hjælpen! Nu kan jeg sagtens se det! Men er så i mellemtiden blevet i tvivl om jeg har regnet b'eren rigtigt... Altså når jeg beregner den aktuelle koncentration af stofferne, skal jeg så gange koeficienterme med den fundne Molar masse i a'eren (som jeg har gjort) ELLER skal jeg gange molmassen med koeficienterne. Altså fx ved [Na+] sige: 0,02mol*2= 0,04M... er lige kommet i tvivl...
På forhånd tak
Svar #4
08. januar 2005 af miike (Slettet)
Ok 1000 tak for hjælpen... havde lige brug for bekræftelse:D
Skriv et svar til: Hutig hjælp til kemi...!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
