Kemi

Mængdeberegning - Afleveringsopgave - hjælp!!

12. oktober 2009 af kiuwr (Slettet) - Niveau: B-niveau

0,236g FeSO4*7H2O opløses i demineraliseret vand. Opløsningen gøres sur, hvorefter den fortyndes til 100ml.

a) Beregn den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning.
Dette har jeg fået til 0,00849mol/L

Fe2+ i sur opløsning reagerer med efter reaktionsskemaet
Fe^2+(aq) + Cr2O7^2-(aq) -> Fe^3+(aq) + Cr^3+(aq)

b) Afstem reaktionsskemaet
Dette er:
6Fe^2+(aq) + Cr2O7^2-(aq) + 13H^+(aq) -> 6Fe^3+(aq) + 2Cr^3+(aq) + 7H2O(l)

c) Beregn volumenet af 0,0150M K2Cr2O7, der skal anvendes for at oxidere alle Fe^2+ i opløsningen til Fe^3+.
(Jeg har ingen idé om hvordan jeg skal finde ud af dette!!)

På forhånd tak for hjælpen :)


Svar #1
12. oktober 2009 af kiuwr (Slettet)

Er der virkelig ingen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2009 af mathon

b) Afstem reaktionsskemaet
Dette er:
                                                  6Fe2+(aq) + Cr2O72-(aq) + 14H+(aq)   →    6Fe3+(aq) + 2Cr3+(aq) + 7H2O(l)
ækvivalente stofmængder i mol:     6                 1
aktuelle stofmængder i mol:      0,000849          x

Cr2O72-:
x/(1 mol) = (0,000849 mol)/(6 mol)
x = (0,000849/6)·(1 mol) = 0,000849 = 1,4146·10-4 mol

V = n/c = (1,4146·10-4 mol)/(0,0150 mol/L) = 0,009431 L = 9,431 mL
 


Svar #3
13. oktober 2009 af kiuwr (Slettet)

mange tak. kigger lige på det :)


Skriv et svar til: Mængdeberegning - Afleveringsopgave - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.