Matematik

hvad gør man her? bestem a,så ligningen 2x^2-2x-4=-x^2+2x+a har løsningerne -1 og 3

12. oktober 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Godt spørgsmål (:

Men vi får ligningen x2-4x-4-a = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af kiuwr (Slettet)

kan du ikke bare sætte de to løsninger ind på x's plads? altså først -1 og så regn den ligning ud, og dernæst sæt 3 ind på x's plads. derved får du vel værdierne af a..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af mathon

x2 - 4x - (4+a) = 0

32 - 4·3 - (4+a) = 0

9 - 12 - (4+a) = 0

4+a = -3

a = -7

.........

x2 - 4x - (4+a) = 0

(-1)2 - 4·(-1) - (4+a) = 0

1 + 4 - (4+a) = 0

4+a = 5

a = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2009 af mathon

...så -1 og 3 kan ikke være rødder for samme a-værdi...


Skriv et svar til: hvad gør man her? bestem a,så ligningen 2x^2-2x-4=-x^2+2x+a har løsningerne -1 og 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.