Matematik

retvninklede trekant areal ?

13. oktober 2009 af Annemarie20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder man areal af den retvinlede trekant når kataten a 55 hypotenusen c 71


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af keg (Slettet)

Ved ud fra Pythagoras at finde den anden hypotenuse

1/2 h*g =A


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af sHastrup (Slettet)

Du finder længden af den anden katete vha. pythagoras. Multiplicer de to kateter og del med 2, så fås arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2009 af haa (Slettet)

 med en passer.

Først laver du en ret vinklel, så måler du 55mm ud af det ene ben,

så slår du en cirkel bue med radius 71mm

så måler du hvor buen rammer det andet ben C

Så til sidst aå ganger du A og B og dividere med 2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

a^2+b^2=c^2

c^2-a^2 = b^2

71^2-55^2=b^2

b = kvadratroden af 71^2-55^2 = 44.900

længde * bredde = a * b = arealet af firkanten.

Arealet af trekanten må derfor være halvdelen

A = (a*b) / 2 = ( 55 * 44.9 ) / 2 = 1234.75


Skriv et svar til: retvninklede trekant areal ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.