Matematik

ligning.

14. oktober 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 √(5x+7)-√(x+4)=√(2x-5)

(√(5x+7)-√(x+4))^2=?√(2x-5)?^2.

er der nogen der ved hvad jeg gør herefter?? er der noget med kvadratet på en toleddet størrelse på venstre side af lighedstegnet?

<span style="mso-fareast-font-family: "Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast"></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

√(5x+7)-√(x+4)=√(2x-5)               forbehold, det under √ skal være positivt eller 0

5x+7≥0

x+4≥0

2x-5≥0

√(5x+7)-√(x+4)=√(2x-5)              kvadrerer på begge sider

5x+7+x+4-2√((5x+7)(x+4))=2x-5

                                                    lægger 2√((5x+7)(x+4)) til på begge sider og trækker 2x-5 fra

6x+11-2x+5=2√((5x+7)(x+4))

                                                    deler med 2 på begge sider

2x+8=√((5x+7)(x+4))                 kvadrerer igen på begge sider

(2x+8)2=(5x+7)(x+4)                 ganger ud

4x2+32x+64=5x2+27x+28        trækker hele venstre side fra på begge sider

0=x2-5x-36

x=(5±√(25-4*1*(-36)))/2

x=(5±13)/2

x=9 eller x=-4 men ifølge forbeholdene er 2x-5≥0 ⇒ x≥5/2

x=9                                                x=-4 duer ikke ifølge forbeholdene


Svar #2
14. oktober 2009 af jacob198 (Slettet)

 mange mange tak for det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning for beregning på lommeregner.

Vedhæftet fil:ligningsløsning.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2009 af MN-P (Slettet)


Walmart der er kun en opgave

linie 2 er et forsøg på at vise jacobs eget forslag til at komme igeng med opgaven
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Virkelig, ja nu du siger det. :D så burde han ha sat det første led i anden ligesom de andre (:

Jeg tænkte også på om det var for at snyde de havde sat kvadratrødderne i anden, hahaha.


Skriv et svar til: ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.