Fysik

Mekanik

14. oktober 2009 af hjælp88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Jeg er i tvivl om hvordan man løser den følgende opgave. Håber at der er en som kan hjælpe

En kasse med massen m ligger på et bord. Der trækkes i kassen med en kraft, F , hvis vinkel med vandret er θ. Den kinematiske friktionskoefficient mellem kasse og bord er kμ . Kassen ønskes trukket så den har en bestemt acceleration a.
Bestem den vinkel θ ved hvilken kraften F bliver minimal.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Opstil Newtons anden lov for systemet. Husk på, at accelerationen skal foregå langs bordet, og så skal den herefter blot minimeres mht. theta.


Svar #2
15. oktober 2009 af hjælp88 (Slettet)

 Det har jeg også gjort .....


F[x] = T cos(theta) - F[k]

F[y] = T sin(theta) + F[n] - m g

Summen af F[x] og F[y] er kraften F


F = sqrt (T cos(theta) - F[k])^2 + (T sin(theta) + F[n] - m g)^2

ved ikke hvor rigtigt det er???
 


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.