Matematik

vis at der ekisterer en retvinklet hvor sidelængderne er tre...

15. oktober 2009 af statter_2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået denne opgave:

Pythagoras omvendte sætning siger, at hvis sidelængderne a,b og c i en trekant opfylder ligningen a2 + b2 = c2   , så er trekanten retvinklet. Vis at der eksisterer en retvinklet trekant, hvor sidelængderne er tre på hinanden følgende heltal: n-1, n og n + 1.

Er overhovedet ikke med.. er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af mathon

3 - 4 - 5

52 = 32 + 42


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det hedder en tre-fire-fem-trekant. Hvis to af siderne er 3 og 4, så er den tredje side 5.

Hvis to af siderne er 3 og 5, så er den tredje 4.

n = 4

n - 1 = 4 - 1 = 3

n = 4

n + 1 = 4 + 1 = 5

32+42=52


Skriv et svar til: vis at der ekisterer en retvinklet hvor sidelængderne er tre...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.