Matematik

HJÆLP! - Differential regning

16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Jeg har den her opgave, som lyder således:

den linje, der står vinkelret på tangenten i dens røringspunkt med grafen, kaldes normal til grafen i punktet,

Bestem en ligning for normalen til grafen for f  i punktet (4,f(4)), når f(x) = ½x + 2√x

Det ville være dejligt, at kunne få noget hjælp, da faktisk ikke helt hvordan jeg skal gribe det an.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af mathon

f '(x) = ½ + 1/√(x)

tangentens hældningskoefficient i (4,f(4)) er f '(4)

normalens hældningskoefficient er -1/f '(4)

.......

detaljer
se
http://peecee.dk/upload/view/197430


Svar #2
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Tak, men jeg kan ikke rigtig se hvordan du får nomalens hældningskoefficient til at være -1/f'(4) - men det er måske fordi jeg ikke rigtig kan se, hvad ortogonale linjer har noget med diffrential regning og denne opgave.
Kram og tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af mathon

hældningstallet for tangenten er f '(4)

normalen er vinkelret på tangenten

produktet af vinkelrette linjers hældningstal er -1

f '(x)·(-1/f '(4)) = -1


Svar #4
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Jeg er ked af at sige det, men jeg forstår det virkelig ikke, men tak fordi du prøvede, virkelig tak.
Men jeg er helt blank.


Skriv et svar til: HJÆLP! - Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.