Kemi

Fortabtttt...

16. oktober 2009 af Rasie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe mig med følgende opg. skal aflevere den om 3 timer, så dte haster virkelig :S

det kunne virkelig være en stor hjælp.

En elementaranalyse af et stof A giver følgende resultat:

C   64,8 %

H   13,6%

O   21,6%

a ) beregn den  empiriske formel for A.

Ved en grov bestemmelse finder man frem til, at A's molare masse er mindre end 100 g/mol.

b) Opskriv molekyleformlen for A

Stof A kan indeholde to forskellige funktionelle grupper.

c ) Opskriv strukturformler for A, som indeholder forskellige funktionelle grupper.

/Rasie


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af mathon

af 100 g                                                                                   i antalsforholdet forholdet
haves
n(C) = (64,8 g)/(12,011 g/mol)    =            5,39505 mol                         4,37
n(H) = (13,6 g)/(11,0079 g/mol)  =            1,23548 mol                          1
n(O) = (21,6 g)/(15,999 g/mol)    =            1,35008 mol                        1,09
 


Svar #2
19. oktober 2009 af Rasie (Slettet)

hva med C ' eren


Skriv et svar til: Fortabtttt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.