Matematik

Differentialkvotienten af F(x)

16. oktober 2009 af kiko123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med at finde differentialkvotienten for to funktioner?

a. f(x) = 3x + 4√x

Her har jeg fået at differentialkvotienten er: f´(x) = 3 + 3x-0,5       Er dette rigtigt????

b. f(x) = 2x * ex

her har jeg fået at differentialkvotienten er: f´(x) = 2 * ex           Er dette rigtigt?

Jeg håber der er nogen som lige vil hjælpe mig. Det haster!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2009 af peter lind

a) Det sidste led er galt. Du skal brug at (xn)' = n*xn-1

b) Du skal bruge reglen for differentiation af et produkt (f*g)' = f'*g+f*g'


Svar #2
16. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

Jamen hvad kommer opg. a så til at hedde?

For ved ikke lige hvad n er?

b) Nårh okay så forstår jeg det bedre, så f(x) er faktisk to funktioner? - f(x) = 2x og g(x) = ex    ???

og så skal de bare sættes ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af NejTilSvampe

 #2 - n er din eksponent. det er derfor han skriver  xn

så hvis  n=2  får du x2

og skal du differentiere  x2 bruger du den sætning #1 skrev

det bliver 2x2-1   som er det samme som 2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2009 af peter lind

#2 a) n=½

b) Det er produktet af to funktioner ellers rigtig.


Svar #5
16. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

Okay så a) bliver 3 + 2x-0,5     eller  3 + 4,5x-0,5  ????


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2009 af peter lind

Det er den første der er rigtig


Svar #7
16. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

okay mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Differentialkvotienten af F(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.