Matematik

Matematik A - differential regning

16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej :-)
Jeg er blevet stillet over for for den her opgave, at skulle forklare den her opgave mundtlig for de andre i min klasse.
Og jeg må ærlig indrømme, at jeg ikke rigtig kan finde ud af den.
Så håbede på lidt hjælp.
opgaven lyder således;

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x2 - 6x + 5.
1) Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2,f(2)).
- Jeg ved godt, at jeg skal bruge formlen; y - f(x0) = f'(x0)(x-x0), men jeg ved ikke hvordan jeg ligesom omskriver f(2).
Eller skal jeg ikke omskrive den - så.. vi siger: 2ax + b
2 * 3x -6 også skal vi så sætte x ind på plads. Så den hedder 2 * 3 * 2 - 6 = 6
også hedder den så:
men så ved jeg bare ikke helt hvordan jeg omskriver f(2) = ......... ?????


2) jeg skal så bestemme en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12

3) Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med 3y + 27 = 9x

4) Bestem en ligning for den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen 2y + x - 4 = 0

Det ville rart med lidt hjælp om hvad jeg skal gøre.
Tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af lystig (Slettet)

hej

du har f(x) = ...

altså f(2) = ......


Svar #2
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

f(2) = 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af lystig (Slettet)

f(2) = 3*2¨2 - ........


Svar #4
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Det forstår jeg ikke.
Er det fordi du sætter det ind i ligningen: 3x2 - 6x + 5?
også ... 3 * 22 - 6 * 2 + 5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2009 af mathon

se med
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=746347


Svar #6
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Ja. Jeg havde jo gjort det samme i 1), som du forklarede der.
men der så en ting jeg ikke forstår, hvis f(2) = 6, hvorfor skal vi så ikke bruge seks til noget?
hvorfor kommer ligningen så til at hedde:
y = f '(2)·(x -2) + f(2), burde den så ikke hedde: 6*(x-2) + 6 så
y = 6x - 6 ?? :-)


Skriv et svar til: Matematik A - differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.