Kemi

syrestyrk

16. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

jeg er virkelig stået af en opgave... er der nogen der kan forklare om Ks og α er forskellige for samme stog, ved forskellige koncentrationer. Det er et forsøg vi har lavet i skolen.... og hvorfor de egentlig er det?

Når man har udregnet α for stoffet, fx ethansyre, hvordan finder man så afvigelsesprocenten??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af mathon

α·c = [H3O+] = 10-pH

α = 10-pH/c

.............

(α·c)2/(c-α·c) = Ks

Ks = 10-2pH/(c-10-pH)


Svar #2
16. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

kan j få en forklarelsen i ord, og det med afvigelsesprocenten? :-)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af mathon

den tabeloplyste værdi kaldes αo

afvigelsen: (α-αo)

afvigelsen i pct.: ((α-αo)/αo)·100%
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2009 af mathon

                                                        CH3COOH (aq)  +  H2O (l)  <--->  CH3COO- (aq)  +  H3O+ (aq)
molære koncentrationer i ligevægt:        c-αc                                             αc                    αc

du har nu
[H3O+] = c·α = 10-pH

                                                                     α = 10-pH/c

og

[CH3COO-]·[H3O+]/[CH3COOH] = Ks

Ks = (α·c)2/(c-α·c)

Ks = (10-pH)2/(c-10-pH)

                                                                     Ks = 10-2pH/(c - 10-pH)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af mathon

er der nogen der kan forklare om Ks og α er forskellige for samme syre

Ks er stofspecifik
men
α varierer med koncentrationen c
hvilket ses
af

(α·cs)2/(cs(1-α))
og dermed
                                                  cs·(α2/(1-α)) = Ks

hvis c mindskes, øges α og omvendt, hvilket er Ostwalds fortyndingslov


Svar #6
17. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

tak:)


Skriv et svar til: syrestyrk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.