Matematik

find f'(x) for funktionen f(x)=(3x^3-2x^2)/x

17. oktober 2009 af lllXlll (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som oerskriften lyder skal jeg finde f'(x) for funktionen:

f(x)=(3x^3-2x^2)/x.

Har prøvet mig lidt frem og kan simpelthen ikke komme frem til det rigtige svar som er f'(x) = 6x-2.

Er der nogen der kan hjælpe mig?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af Isomorphician

f(x) = (3x3 - 2x2)/x <=>

f(x) = (x(3x2 - 2x))/x <=>

f(x) = 3x2 - 2x


Svar #2
17. oktober 2009 af lllXlll (Slettet)

Nåe nu kan jeg godt se det :D

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: find f'(x) for funktionen f(x)=(3x^3-2x^2)/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.