Matematik

Trigonometri

09. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)
Jeg har store kvaler med denne opgave-

en funktion er givet med forskriften:

f(x) cos(x)+2sin(x) xE[0;2pi]

beregn funktionens nulpunkter.

umiddelbart kan jeg ikke få den omskrevet til en grundligning ;-(

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Nulpunkterne for f er de værdier af x E [0;2pi], som løser ligningen

f(x) = 0

eller, ved omskrivning

2sin(x) = -cos(x)

Vink: Hvad er sin(x)/cos(x) ?

//Singularity

Svar #2
09. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

vil det sige at grundligningen kommer til at hedder 2*tan(x), det kan jeg bare ikke få til at passe?

Svar #3
09. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

eller måske -0,5tan(x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2005 af frodo (Slettet)

2sin(x) = -cos(x) <=>

tanx=-0,5

Svar #5
09. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

forstår jeg ikke helt hvordan du kommer frem til???

Svar #6
09. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

er det:

2*sinx=-1*cosx <=>
sinx=-1/2*cosx <=>
sinx/cosx=-1/2
tanx=-1/2

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Præcis! Den kan du ret let løse.

//Singularity

Svar #8
09. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

OK, jeg troede bare ikke det var tilladt sådan uden videre at dividere med cos(x), idet cos(x) principielt kan være lig med 0

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Jamen så holder ligningen fra #1;

2sin(x) = -cos(x)

jo ikke, thi så skulle du have, at

sin(x) = 0

Men du ved formentlig godt, at ligningen

sin(x) = cos(x) = 0

ikke har nogen løsning. Så der er ingen problemer ved divisionen med cos(x).

//Singularity

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.