Kemi

concentration

17. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

denne opgve står der 

The produced thiosulfate is standardized on potassium dichromate (K2Cr2O7)

Cr2O72- + 6I- 14H+ -> 2 Cr3+ + 3I2 + 7 H2O
I2 + 2 S2O32- -> 2I- + S4O62-

Triplicate determinations are done:
I: 0.1008 g K2Cr2O7 requires 18.74mL of Na2S2O3
II: 0.1033 g K2Cr2O7 requires 19.10mL of Na2S2O3
III: 0.1043 g K2Cr2O7 requires 19.42mL of Na2S2O3

b) Calculate the concentration of sodium thiosulfate in mol/L.
c) Calculate the RSD%
 

er det de her formel

n = c * v * M

eller

n = c * V * g / M

eller er det en helt andet formel


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af mathon

Cr2O72-  +  6I-  +  14H+   →    2Cr3+   +   3I2   +   7H2O
3I2   +   6S2O32-  →   6I-   +   3S4O62-                                                    som adderes
til
bruttoprocessen:

                                                    Cr2O72-   +   6S2O32-    +   14H+   →   2Cr3+   +   3S4O62-    +   7H2O
ækvivalente stofmængder i mol:     1                   6                                                     
 

I:  0.1008 g   K2Cr2O7 = (0,1008 g)/(294,21 g/mol) = 3,42612·10-4 mol = 0,342612 mmol
II:  0.1033 g  K2Cr2O7 = (0,1033 g)/(294,21 g/mol) = 3,5111·10-4 mol   = 0,35111 mmol
III: 0.1043 g K2Cr2O7 = (0.1043 g)/(294,21 g/mol) = 3,54509·10-4 mol  = 0,354509 mmol

ækvivalent med
I:   S2O32- (0,342612 mmol)·6  = 2,0557 mmol    dvs c = (2,0557 mmol)/(18.74 mL) = 0,1096 M
II.  S2O32- (0,35111 mmol)·6    = 2,1067 mmol    dvs c = (2,1067 mmol)/(19,10 mL) = 0,1103 M
III: S2O32-  (0,354509 mmol)·6 = 2,1271 mmol     dvs c = (2,1271 mmol)/(19.42 mL) = 0,1095 M

da mmol/mL = mol/L = M


Skriv et svar til: concentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.