Fysik

Fysik Aflevering

18. oktober 2009 af 230690stef (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg søger en lille smule hjælp til min fysik aflevering som jeg er gået lidt i stå med. Opgaven lyder således.

Hubble-teleskopet er en satellit der bevæger sig i en cirkelformet bane om Jorden. Omløbstiden er 96.3 min

-Beregn Hubble-teleskopets højde over jordoverfladen

Er der nogen der muligvis kunne hjælpe her vil det være rigtig skønt :)

på forhånd tak

Hilsen Steffen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af peter lind

Find teleskopets hastighed og brug dernæst at tyngdekraften skal give den nødvendige centripetalkraft.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2009 af mathon

v = (G·M/r)0,5                   M er Jordmassen 8,976·1024 kg
                                         r er afstanden til Jordcentrum

r = 1/(2π)·v·T                   T = er omløbstiden 96,3 min. = 5778 s

h = r - R                            R = Jordækvatorradius = 6 378 160 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af mathon

rettelse - du kender jo ikke r

G·M/r = v2 = (ω·r)2

r3 = G·M/ω2

r = [(G·M·T2)/(4π2)]1/3

h = r - R


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af walro (Slettet)

menes der ikke 2π2 i stedet for 4π2 idet ω=2π/T


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af mathon

   der menes:                  

                                  ω2 = ((2π)/T)2 = (2π)2 / T2  = 4π2 / T2


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2011 af walro (Slettet)

Nå ja, selvfølgelig.

tak for det hurtige svar


Skriv et svar til: Fysik Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.