Kemi

concentration na

18. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opgave at:

Exercise 5:

10.00 mL 0.1000M NaCl-solution is diluted with dem. water in a 100 mL volu-metric flask = solution K

20.00 mL of solution K is diluted with dem. water in a 500 mL volumetric flask = solution M

Calculate the Na+ concentration in solution M in μg Na/ mL.
 

er det den formel jeg skal bruge

 m = n * M

0,01 l = V

o,1000 M = n

o,20 L = V

Na  =  22,9877 mol / L


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

start c = 0,1000 M

opløsning K har koncentrationen 0,01000 M da volumenet bliver 10 gange større

opløsning M har koncentrationen (0,01000 M)/25 = 0,0004 M da volumenet bliver 25 gange større

0,0004 M = 4·10-4 mol/(103 mL) = 4·10-7 mol/mL

NaCl-molmasse: 58,45 g/mol

m = n·M = (4·10-7 mol)·(58,45 g/mol) = 2,338·10-5 g = 23,38·10-6 g = 23,38 µg

NaCl-koncentration i opløsning M:
4·10-7 mol/mL = 23,38 µg/mL

hvoraf

[Na+ (aq)] = 23,38 µg/mL


Svar #2
19. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

jeg forstår ik hvordan du gør det til 25 gange større

hvordan har du regnet til at blive 25


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af mathon

(500 mL)/(20 mL) = 25


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2009 af mathon

antallet af mol opløst stof
ændres ikke ved fortynding
men V og c gør:

Vc2 = n = V1·c1

c2 = (V1/V2)·c1

c2 = (V1/(25·V1)·c1

c2 = (1/25)·c1

c2 = c1/25


Skriv et svar til: concentration na

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.