Kemi

mg prepare ?

19. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at

Exercise 2:
How many mg K2SO4 do you need to prepare 200 mL reagent with the concentra-tion 190 mg K/kg ( =1.014g/mL)?
What laboratory equipment will you use to prepare the reagent?
 

190 mg = m

0,2 L = v

hvilken formel skal jeg bruge her


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af mathon

M(K2SO4) = 174,26 g/mol  hvoraf K udgør 44,87%

190 mg K ækvivaleres af (190 mg)/0,4487 = 423,446 mg K2SO4


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2009 af mathon

den ønskede opløsnings masse = (200 mL)·(1,014g/mL) = 202,8 g

med et ønsket K-indhold på 0,190 mg pr g opløsning
bliver det
K-mængden (202,8 g)·(0,190 mg/g) = 38,532 mg

hvorfor der  af
K2SO4
skal afvejes: (38,532 mg)/0,4487 ≈ 85,9 mg


Skriv et svar til: mg prepare ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.