Kemi
opgaveforståelse
09. januar 2005 af
a.reedtz (Slettet)
Hej
Jeg har en opgave fra Kemi 2000 c.niveau, som jeg ikke rigtig kan få løst.( Det er opg.46 påside 59..hvis der er en der har bogen)
Den lyder som følger:
0,175g af en væske bringes på gasform ved opvarmning og gassens volume måles til 0,0563L ved 120 c og1,013 bar.
Beregn stofmængden af idealgasloven og beregn dernæst stoffets molaremasse.
Skal jeg bruge n=m/M ? og hvordan??
elle kan jeg isolerer n op den ene side i idealgasloven? Det kan jeg nemlig ikke finde ud af.
p*V=n*R*T.
Jeg skal til ex. på tirsdag og er lidt nervøs for at få en ligninde spørgsmål.
Mange knus Anne
Jeg har en opgave fra Kemi 2000 c.niveau, som jeg ikke rigtig kan få løst.( Det er opg.46 påside 59..hvis der er en der har bogen)
Den lyder som følger:
0,175g af en væske bringes på gasform ved opvarmning og gassens volume måles til 0,0563L ved 120 c og1,013 bar.
Beregn stofmængden af idealgasloven og beregn dernæst stoffets molaremasse.
Skal jeg bruge n=m/M ? og hvordan??
elle kan jeg isolerer n op den ene side i idealgasloven? Det kan jeg nemlig ikke finde ud af.
p*V=n*R*T.
Jeg skal til ex. på tirsdag og er lidt nervøs for at få en ligninde spørgsmål.
Mange knus Anne
Svar #1
09. januar 2005 af Samuel (Slettet)
Ok, det er en helt ærlig sag, at du ikke kan manipulere med udtrykket p*V=n*R*T - men det er da det simpleste at lære sig.
Du skal blot gange/dividere med det samme tal på begge sider af lighedstegnet.
Du skal beregne stofmængden:
p*V=n*R*T
<=>
(P*V)/(R*T)=n - her deles der med R*T på begge sider af lighedstegnet.
"Skal jeg bruge n=m/M ? og hvordan??"
Du skriver jo selv, at idealgasligningen skal bruges - så nej.
Stoffets molare masse beregnes ved formlen:
M=m/n
Du skal blot gange/dividere med det samme tal på begge sider af lighedstegnet.
Du skal beregne stofmængden:
p*V=n*R*T
<=>
(P*V)/(R*T)=n - her deles der med R*T på begge sider af lighedstegnet.
"Skal jeg bruge n=m/M ? og hvordan??"
Du skriver jo selv, at idealgasligningen skal bruges - så nej.
Stoffets molare masse beregnes ved formlen:
M=m/n
Svar #2
09. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Du kan bruge idealgasligningen først til at finde stofmængden n, som er den eneste ubekendte deri. Husk at anvende de korrekte enheder for gaskonstanten R.
Dernæst bestemmes stoffets molare masse M af relationen
m = n*M
idet massen m er oplyst i starten af opgaven.
//Singularity
Dernæst bestemmes stoffets molare masse M af relationen
m = n*M
idet massen m er oplyst i starten af opgaven.
//Singularity
Skriv et svar til: opgaveforståelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
