Matematik

fjeders længde

19. oktober 2009 af birisi (Slettet) - Niveau: B-niveau

for en bestemt type bladfjedre gælder, at svingningstiden T, i sek, er bestemt ved T=0,28*x^1,5 , hvor x er fjederens længde, målt i meter.

b) hvor mange procent skal fjederens længde øges, hvis svingningstiden skal vokse med 30% ?

ved ik hva jeg skal :S nogen der gider hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2009 af peter lind

Du skal finde r af T=0,28*x1,5 og T*1,3=0,28*(x(1+r))1,5  Dette gøres nemmest ved at dele de 2 ligninger med hinanden.


Svar #2
19. oktober 2009 af birisi (Slettet)

hvordan dele to ligninger med hinanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2009 af mathon

T/To = (x/xo)3/2

(T/To)2/3 = x/xo

(1,3To/To)2/3 = x/xo

x/xo = 1,32/3 = 1,19114

x/xo = 1,19114/1

(x-xo)/xo = (1,19114 - 1)/1

[(x-xo)/xo]·100% = 0,19114·100% = 19,114%

konklusion:
                  hvis svingningstiden skal øges med 30%, skal fjederlængden øges med 19,1%


Skriv et svar til: fjeders længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.