Matematik

HJÆP TIL AT REDUCÉR UDTRYKKET!

21. oktober 2009 af Clarabow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til at reducérer udtrykket:

(a+2b)(a-2b)-(a+b)^2+5b(b-3a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

(a + 2b)(a - 2b) - (a + b)2 + 5b(b - 3a)

= (a2 - 4b2) - (a2 + b2 + 2ab) + (5b2 - 15ab)

= a2 - a2 - 4b2 - b2 + 5b2 - 2ab - 15ab

= -17ab


Svar #2
21. oktober 2009 af Clarabow (Slettet)

jeg forstår ikke rigtig hvordan du kommer frem til det første led ??? skal man ikke gange parenteserne sammen ?

jeg får:

(a+2b)(a-2b)-(a+b)^2+5b(b-3a)
(a+2b)(a-2b)-a^2-b^2-ab+5b(b-3a)
a^2-2ab+2ab-4b^2-a^2-b^2-ab+5b^2-8ab
-9ab
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Du gør det næsten rigtigt. Dog,

-(a+b)^2 = -a2 - b2 - 2ab (ikke -a2 - b2 - ab)

5b(b-3a) = 5b2 - 15ab (ikke 5b2 - 8ab)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2009 af andersenxD (Slettet)

(a+2b)(a-2b)-(a+b)^2+5b(b-3a)

a2 - 2ab + 2ab - 4b2 - a2 - b2 - 2ab + 5b2 - 15ab

-17ab


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2009 af 3emt (Slettet)

Er der så en der kan løse de her to

(a-b)^2+2b(a-b)

og 3x-3y/ x^2-2xy+y^2


Skriv et svar til: HJÆP TIL AT REDUCÉR UDTRYKKET!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.