Matematik

Ligninger

21. oktober 2009 af sabrina123456 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa :)

a) 4(3x - 2) = 5x +13 ??????

b) 2x(3x - 4) = 2(3x²  + 8) ???????


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

nix,

hvis du ganger ind i parentesen på a får du: 4*3x= 12x og 4 *-2 = -8 ialt 12x-8

i b skal du også gange ind. Her får du så 2x * 3x = 6x2, Herefter ganger du så 2x med -4 = -8x. Ialt får du her 6x2 -8x


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af Isomorphician

#0: Gang ind i parenteserne:

a)

4(3x - 2) = 5x + 13 <=>

12x - 8 = 5x + 13....

b)

2x(3x - 4) = 2(3x2 + 8) <=>

6x2 - 8x = 6x2 + 16....


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af Marjke (Slettet)

Nej, det giver som Rina68 har skrevet.

Du kan ikke sige 12x-8, da de ikke har samme "efternavn" (x). Altså kan du heller ikke lægge dem sammen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2009 af Isomorphician

#3: Jeg tror det drejer sig om ligningsløsning, og ikke om reducering.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2009 af Marjke (Slettet)

men det giver da det samme resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

a) 4(3x - 2) = 5x +13

b) 2x(3x - 4) = 2(3x² + 8)

I ligninger må man lægge det samme til på begge sider, trække det samme fra, gange eller dividere med det samme på begge sider

4(3x - 2) = 5x +13  ganger ind i aprentesen

12x-8=5x+13         trækker 5x fra på begge sider

12x-5x-8=5x-5x+13

7x-8=13                 lægger 8 til på begge sider

7x-8+8=13+8

7x=21                   deler med 7 på begge sider

7x/7=21/7

x=3

lav selv den anden ligning ved at

gange ind i parenteserne

trække 6x2 fra på begge sider

dividere med (-8) på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 skriv den anden ligning


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.